Normal view MARC view ISBD view

Escarlatina, a cociñeira defunta / Ledicia Costas ; Víctor Rivas

by Ledicia Costas.
Type: materialTypeLabelBookSeries: Merlín (Xerais) ;238.Publisher: Vigo :Galaxia ,2015 Edition: 6ª ed.Description: 170 páxinas :Il.: Víctor Costas ;13cm.Subject(s): Terror | Literatura - Século XXI | Galego | Literatura Contemporánea en galego | Lingua e literatura galega (narrativa) | Conto fantástico | ContoOnline resources: Click here to access online
Contents:
Literatura infantil e xuvenil Escarlatina, a cociñeira defunta
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number Copy number Status Notes Date due Barcode Item data
Prestable IES Pedra da Aguia
Sala préstamo
869N COS esc 1 Available CED068000006139
Prestable IES Pedra da Aguia
Sala préstamo
869N COS esc 1 Available CED068000006140
Prestable IES Pedra da Aguia
Departamento
869N COS esc 1 Available CED068000006804
Prestable IES Pedra da Aguia
Departamento
869N COS esc 1 Available CED068000006805
Prestable IES Pedra da Aguia
Sala préstamo
869N COS esc 1 Available CED068000007190
Prestable IES Pedra da Aguia
Sala préstamo
869N COS esc 1 Available CED068000007191
Prestable IES Pedra da Aguia
Sala préstamo
869N COS esc 1 Available CED068000007700
Prestable IES Pedra da Aguia
Sala préstamo
869N COS esc 1 Checked out 24/10/2024 CED068000007701

4ª edición - Premio Merlín de Literatura Infantil 2014 - Premio Fervenzas Literarias ao Mellor Libro Infantil 2014 -Premio Fervenzas Literarias á Mellor Portada de LIX 2014 - Premio Neira Vilas ao mellor libro Infantil e Xuvenil do ano 2014 - Premio Nacional de Literatura Infantil, 2015.

SINOPSE: Como Román Casas quería ser un auténtico chef, pediulle aos seus pais un curso de cociña para o seu décimo aniversario, que coincide co Día de Defuntos, a festa dos mortos. E nese día tan especial recibiu un megasusto, un agasallo moi singular, un cadaleito acompañado dun sobre negro onde viñan as instrucións para activar a Escarlatina, unha cociñeira falecida no século XIX que nunca se separa de Lady Horreur, un arrepiante arañón con acento francés. A bordo do mortobús, os tres novos amigos e mais o gato Dodoto viaxarán ao Inframundo, onde os defuntos viven baixo as ordes de Amanito, o tirano que goberna no Alén coa axuda dos funguiños: os seus terroríficos esbirros. Unha ducia de moi gorentosas e larpeiras receitas, as máis sabedeiras do mundo dos vivos e dos mortos, dan paso a cada un dos bocados desta historia de humor macabro que estimula o apetito do lector e a curiosidade polo mundo da cociña.
A AUTORA: Costas Álvarez, Ledicia naceu en Vigo alá polo 1979, cando o verán estaba a piques de morrer. Neta dun inventor e filla de dous creadores de soños, escribo desde que teño memoria. Debutei na colección Fóra de Xogo coa novela “Unha estrela no vento” (Xerais 1999), obra escrita en plena adolescencia que pronto será traducida ao catalán. Na colección Abismos, xunto con outras 24 narradoras, publiquei o relato Negrita no volume “Narradoras” (Xerais 2000). “O corazón de Xúpite”r (Xerais 2012) é a miña segunda novela e “Recinto Gris” (Xerais, 2014) a terceira. En 2014 gañei o Premio Merlín de Literatura Infantil con “Escarlatina, a cociñeira defunta” (Xerais, 2014). Síntome poeta con alma de equilibrista, porque recito nos lugares máis propicios á caída: no autobús, no supermercado, nos bares, en tendas de conxelados… E debe ser por iso que formo parte do colectivo Poetas da Hostia. A miña obra poética está recollida en distintas publicacións colectivas: “Isto é un poema e hai xente detrás” (Espiral Maior e Xunta de Galicia), Premios de Poesía, Relato Curto e Tradución da Universidade de Vigo (Xerais), “Pel con Pel” (Editorial Galaxia), “Urbano. Homenaxe a Urbano Lugrís” (A Nave das IDeas). Individualmente teño publicado o poemario “Xardín de Inverno”. A día de hoxe formo parte da directiva de Gálix (Asociación Galega do Libro Infantil e Xuvenil), son avogada a tempo parcial e poeta a tempo completo. E nas horas libres escribo novela, que é a miña verdadeira paixón

Literatura infantil e xuvenil Escarlatina, a cociñeira defunta

Powered by Koha